Ondřej Kuchař se svým kamarádem Jakubem Štefečkem vedli téměř dvě desítky let největší jazykovou školu v Česku. Pak se ale rozhodli pro změnu a vzali to hezky od podlahy. Od jazyků otočili kormidlem k pekařskému řemeslu. Že to...
Moderní obchod Láhve: vás v Českomoravské ulici v Praze zaujme na první pohled. A to nejen proto, že je umístěn v přízemí rohového domu, takže se do jeho výlohy můžete podívat také z Ocelářské ulice. Obchodu dominují prosklené...
Čerstvé pečivo, zákusky a lahůdky, které jsou k nerozeznání od „normálních“ výrobků, tedy těch, jež přirozeně obsahují lepek a zákazníci s potravinovými alergiemi či bezlepkovou dietou si je nemohou dopřát. Přesněji řečeno:...
Obchodník by se měl řídit především tvrdými daty. Pokud je jím člověk, který se léta živil jako finanční analytik, platí to dvojnásob. Přesto je Jan Nesnídal typem obchodníka, který raději vsadí na intuici a zboží do svých...
V historickém podloubí jičínského Valdštejnova náměstí najdete obchod, ve kterém můžete „ochutnat region“. Vybrané lahůdky, tradiční regionální potraviny od několika desítek dodavatelů, tu nabízejí zákazníkům poměrně nevšední...
V logistických pozicích u velkých retailerů sbíral léta zkušenosti, doplnil je těmi z finančnictví a nakonec se rozhodl, že smysluplnější bude podnikat na vlastní pěst. S tím také přišla potřeba šířit hmatatelné hodnoty a...
Pekařství rodiny Frydrychových v Říčanech u Prahy má za sebou rodinnou tradici dlouhou desítky let, peče se tu už od roku 1935. Pokud bychom šli ještě hlouběji, našli bychom mezi předky také ty, co sedlačili, a pekařině se...
Prodala už tisíce bedýnek, tržby počítá v řádech milionů korun, o ní a jejím byznysu se často mluví v médiích. České bedýnky, představující filozofii dárkového artiklu kvalitních tuzemských trvanlivých lahůdek z celé...
Prodejna zdravé výživy, suchých plodů, regionálních výrobků, zelené lékárny a výrobků „s příběhem“ se nachází na náměstí malebného posázavského městečka Ledeč nad Sázavou. Do příjemných prostor, kde bylo v minulosti rodinné...
Původně měl být Milan Pospíšil lékařem, při studiu medicíny ale přišel na to, že mu v ní tak trochu chybí „kšeft“. Svět obchodu ho lákal víc, pustil tedy medicínu k vodě a naučil se vařit na profesionální úrovni a obchodovat...