![V Praze otevřel lifestylový bar dean&david](https://www.zboziaprodej.cz/wp-content/uploads/2025/01/deandavid-praha-interier-620x349.jpeg)
V centru Prahy otevřela první pobočka německého lifestyle food baru dean&david. Na ulici Národní, v přízemí obchodního domu Máj, vznikl prostor, který nabízí jednoduché jídlo a prostor pro setkávání.
Koncept dean&david přináší do České republiky svou vizi moderní gastronomie: kvalitní, poctivé a jednoduché jídlo, které je nejen rychlé, ale také chutné. Je to místo, kde se lze setkat se s přáteli, dát si kávu nebo třeba jen rychlý snack do ruky.
Menu s mezinárodním kontextem
Bowls s quinoou, superpotravinami a vyladěnými chutěmi, teplé, ručně připravené wrapy s bohatou náplní, flatbready a sendviče připravované tak, aby zákazníky provázely celým dnem. To jsou hlavní taháky nabídky dean&david.
Na své si přijdou i milovníci kari pokrmů, které čerpají inspiraci z thajské a indické kuchyně nebo fanoušci sezónních polévek. V dean&david nezapomínají ani na ty, kdo si chtějí pochutnat na něčem sladkém či osvěžujícím. Přírodní smoothies a za studena lisované džusy doplňuje kvalitní káva od lokální značky Nordbeans. „Věříme, že jídlo spojuje,“ říká Jan Hejda, CEO dean&david Czech Republic. „Proto jsme vytvořili místo, kde se může každý cítit vítán,“ doplňuje ke konceptu Jan Hejda.
Autenticita a udržitelnost
Každé jídlo v dean&david je připravováno pouze z pečlivě vybraných přírodních surovin, bez použití jakýchkoliv umělých přísad či dochucovadel. Klíčovou roli zde hraje také udržitelnost – od opakovaně použitelných obalů až po biologicky rozložitelné misky či recyklované tašky.
Change for better. S touto vizí založil David Baumgartner v roce 2007 v Mnichově společnost dean&david. Dnes tato značka spojuje milovníky moderního jídla ve více než 180 pobočkách v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Lucembursku, Kataru a nyní i v České republice.
Za českou franšízou stojí Andrej Zajcev, zakladatel Spojujeme, které zastřešuje spřátelené projekty z oblasti gastronomie, zábavy nebo eventových akcí. „dean&david pro mě vždy znamenal víc než jen výborné jídlo. Je to koncept, který komunikuje s lidmi otevřeně a bez přetvářek. Jsem hrdý, že můžeme tuto značku přinést i českým zákazníkům. A tím to nekončí. V blízké budoucnosti plánujeme rozšíření o další pobočky,“ doplňuje Andrej Zajcev.