
Společnost JIP východočeská otevřela v Brně na Pražákově ulici prodejnu s ojedinělými službami. Je mezi nimi výrobna čerstvých těstovin a mozzarelly, pěstírna bylinek přímo v prodejně nebo steaková restaurace.
Po velkých prodejnách v Ostravě či Olomouci, které firma otevřela v předchozích dvou letech, přišlo na řadu Brno. „Při navrhování brněnské prodejny jsme vycházeli jednak z toho, co se již osvědčilo v jiných našich prodejnách a o čem víme, že zákazníci oceňují. Přidali jsme ale také řadu novinek, které zákazníci jinde nepotkají,“ uvádí marketingový ředitel společnosti Michal Lelek. „S každým naším novým projektem chceme zážitek z nakupování posouvat výš a výš. Jsme ryze česká společnost, proto je pro nás o to důležitější, aby byli naši zákazníci spokojeni a vraceli se k nám nejen kvůli vždy příznivým cenám, ale také kvůli bezkonkurenční kvalitě a záruce vždy čerstvých potravin,“ podotýkají majitelé společnosti JIP východočeská Jan a Ivo Plškovi.
Jednou z novinek je Champagne bar se stylovým zázemím a možností přímé konzumace. Zákazník si může vybrat láhev vína či šampaňského z chlazeného humidoru. Tu si buď odnese nebo rovnou vypije na místě za regálovou cenu.
Výrobna těstovin a pěstírna bylinek
Další novinkou je domácí výroba těstovin a mozzarelly. „Přímo v prodejně budou lidé procházet kolem prosklených výroben italské pasty a mozzarelly. Uvidí tak celý proces výroby podle tradičních receptur připravených pod vedením odborníků z Itálie. Rovnou si budou moct vybrat, který druh pasty nebo sýra si odnesou domů. Tahle výjimečná možnost, zhlédnout celou výrobu, v jiných prodejnách zatím není,“ říkají supervizor prodejní sítě JIP Hana Náprstková a vedoucí úseků čerstvého zboží Marek Studený.
Za zastavení bude podle firmy stát i pěstírna bylinek a salátů. Zákazníci si odnesou čerstvé produkty vypěstované přímo na místě ekologickou a udržitelnou formou.
Návštěvníci nové prodejny mají k dispozici hned dvě restaurace. Samoobslužnou restauraci již zákazníci mohou znát z jiných JIP prodejen. Druhý typ restaurace však prozatím svou obdobu nemá. Jedná se o grill point, tedy steakovou restauraci. Firma v ní nabídne hovězí steak, grilované ryby nebo burger.
Široká nabídka a čerstvost
Na prodejní ploše o rozloze 6000 metrů čtverečních obchod nabízí 19 500 položek potravin i nápojů, od těch klasických přes bio a farmářské produkty až po speciality. Běžnou součástí prodejen JIP jsou úseky čerstvých potravin, tedy temperované boxy ovoce a zeleniny, řemeslná pekárna, řeznictví s masem z vlastní JIP bourárny nebo úsek čerstvých ryb a mořských plodů. Nechybí ani pražírna kávy s kavárnou přímo v prodejně nebo sushi point s čerstvě vyrobeným sushi.
Společnost s každým novým projektem dbá nejen na nabídku a služby, ale i prostředí, zázemí a celkový dojem z prodejny. Každá prodejna je tak svým designem jiná. Má působit čistým, moderním a útulným dojmem.